Yoga en wandel weekend retreat Zuid Limburg (15-17 mei 2020)

Een heel weekend vol yoga, stille meditaties, wandelen, natuur, Zuid Limburgse heuvels, bourgondische (grotendeels vegan) etentjes gemaakt door Marlies van De Plantenkeuken, verbinding met anderen, af en toe helemaal alleen als dat beter past, sauna voor die zin heeft. Zo’n weekend dat voelt alsof je een hele week weg bent geweest.  

Wie gaat met ons mee? Je bent van harte welkom. Yoga ervaring is onnodig, wel zin om er een heerlijk verwen weekend van te maken, je onder te dompelen en laten verwennen van binnen en van buiten, met overheerlijk en gezond eten en heerlijke yoga en wandelingen. Ook niet klanten van Yoga Me of ZenatSea zijn van harte welkom.

Aankomst vrijdag 15 mei 2020 rond 16.30 uur, tot en met zondag 17 mei einde van de middag. 

Kosten (inclusief yoga, wandelingen, heerlijke bourgondische vegan maaltijden (grotendeels bereid door Marlies Geertsema van "De Plantenkeuken"): 

€292,50 op basis van een ruime 4 persoonskamer (met voor elk een comfortabel eenpersoonsbed)

€299,50 op basis van een 3 persoonskamer (met voor elk een comfortabel eenpersoonsbed)

€309,50 op basis van een tweepersoonskamer (met voor elk een comfortabel eenpersoonsbed)

Er zijn een beperkt aantal 2 persoonskamers. Wil je dit persé? Meld je dan tijdig aan!!


De locatie is prachtig: een 17e eeuwse hoeve in het Belgische dorpje Charneux* (zo'n 10 km van de Nederlandse/Zuid-Limburgse grens, bij Epen, de Hervéstreek).

Het huis is enorm groot en enorm oud, authentiek boers passend in het agrarische landschap van de Hervéstreek. Dat betekent dat alle kamers anders zijn, overal trappetjes, her en der toiletten en badkamers, de vloeren en muren niet allemaal even recht. Maar de ruimtes zijn comfortabel, modern en knus sfeervol ingericht. De tuin is groot, zodat we bij mooi weer ook buiten yoga kunnen doen en hopelijk ook buiten kunnen eten. De yogazaal is multifunctioneel en daardoor goed te gebruiken voor onze meditatie en yoga. 

Het Zuid-Limburgse heuvelland is een landschap dat voelt als het buitenland. De omgeving lijkt na elke bocht weer anders. In het voorjaar is het er prachtig kleurrijk. De bossen en velden zijn glooiend tot soms bijna bergachtig. Je komt onverwachte kapelletjes tegen, stiltegebieden, kronkelende riviertjes, hoge oude bomen vol maretakken, bos, veld, prachtige vakwerkboerderijen en nog veel meer. Een landschap wat wat mij betreft enorm past in het leven van een yogi. Een landschap dat aardt, dat stilte uitademt, dat vraagt om steeds weer even stil te staan en om je heen te kijken, frisse lucht in te ademen. 

We hebben een programma samengesteld met voldoende ruimte om naar buiten te gaan, weer of zogenaamd geen weer. En uiteraard is het hele programma geheel vrijblijvend. Geef wel aan of je met ons mee-eet of liever op eigen initiatief een restaurant bezoekt. Vrijheid blijheid.

*we logeren “om de hoek” van het Valdieu, het klooster en de abdij waar het Valdieu bier gebrouwen wordt en de Valdieu kaasjes gemaakt worden. Uiteraard kopen we beiden in. Je kunt hier zelf ook heen om iets lekkers voor thuis mee te nemen.   

Heerlijk en gezond eten past wat Yoga Me betreft perfect bij het leven van een yogi, of iemand die van yoga houdt. Voor dit miniretreat hebben we kok Marlies (De Plantenkeuken) gevraagd om te koken. Marlies eet en leeft vegan. Alle maaltijden zullen dan ook vegan zijn, en met een bourgondische twist omdat dat zo goed past bij het Limburgse leven. Naast vegan maaltijden zijn er ook niet-vegan producten aanwezig als kaas, yoghurt, eieren (grotendeels geleverd door onze Hilversumse kaasboer en yogi Mathilde van Hooi en Klomp). We zorgen dat iedereen kan en mag genieten. Geef daarom graag dieetwensen aan (denk aan glutenvrij of lactosevrij), geef aan waarmee jij bijvoorbeeld graag ontbijt. Wij zorgen dat het er is (mits het op zijn minst vegetarisch is). Laat je innerlijke mens verwennen dit hele weekend, zodat het ook voor jou aan gaat voelen alsof je minstens een hele week weg bent geweest.

Over de meditatie en de yoga: er gaat naast Estella (Yoga Me) nog een yogadocent mee, namelijk Monique Hondelink (voorheen ook docent bij Yoga Me en inmiddels eigenaar van ZenatSea in Zierikzee. Ook Monique gaat les geven. De precieze verdeling staat nu nog open. Het zou ook kunnen dat er een yogales binnen is en een les buiten, zodat je zelfs iets te kiezen hebt. Uiteraard zijn we daarvoor afhankelijk van het weer. 

Over het wandelen: we proberen voor beide dagen een rondwandeling te bedenken. Dat betekent dat de totale wandeling wel een paar uur duurt maar dat je ook vroegtijdig "af kunt buigen" als je het anders niet trekt. Estella komt uit deze streek en kent de meeste wegen en paden op haar duimpje. Mocht je Zuid Limburg nog niet kennen dan is dit weekend ook nog eens een mooie kennismaking met dit "mooiste stukje Nederland".


Zie hieronder het globale programma. Het kan dat er nog iets bij komt, of dat tijden iets wijzigen. Verheug je op een weekend ontdekken, ontspannen, plezier, contact met je zelf in de yin, contact met de ander om tafel, tijdens de wandelingen. Alle yoga is te doen voor beginnende en meer gevorderde yogi’s. 

Vrijdag 15 mei 2020:

Aankomst tussen 16.30 en 17 uur. (kun je die dag eerder naar het zuiden afreizen, vraag gerust waar je lekker kunt wandelen/ huur een fiets/mountainbike en verken vast de prachtige omgeving)  

17.45 welkomstdiner

19.30-20.45 eerste yin yoga (om echt te arriveren (ook bij jezelf, het thuisfront echt achter je te laten, je hoofd uit te schakelen, in je lichaam aan te komen, je over te geven aan een weekend helemaal voor jezelf)  

21.00 dessert en eventuele borrel: na kletsen, bijpraten, uitleg over de rest van het weekend

Zaterdag 16 mei 2020:  

8.00 - 8.30 stilte meditatie, of neem de tijd om in de stilte van de ochtend te gaan hardlopen, iets langer uit te slapen

8.45 - 9.30 ontbijt  

10.00 - 12.00 extra lange yin yogales  

12.30 lunch (meeneem lunch voor die mee gaat wandelen, ga je niet mee, dan vermaak je je deze middag zelf. Een idee nodig voor een uitje? Schroom niet te vragen. Wij kennen de streek op ons duimpje).

13.30 – 17.30 een lange wandeling door de grensstreek van De Voerstreek, we rijden een stukje met auto’s naar de Voerstreek voor een wandeling van ongeveer 3 uur. We passeren dorpjes als Noorbeek, 's Gravenvoeren, Mheer. Wil je niet mee? Er zijn ook kortere wandelingen te maken, of je blijft in het huis (er is een sauna), gaat iets heel anders doen. 

17.45 - 18.45 lekkere en zeer toegankelijke stretchy yogales (beetje yang, met als basis de zonnegroet, om de stijfheid van de wandeling er uit te strekken).

19.30 vegan diner

Zondag 17 mei 2020:  

8.00 - 8.30 stilte meditatie (wellicht buiten tijdens een korte stiltewandeling), of neem de tijd om in de stilte van de ochtend te gaan hardlopen of iets langer uit te slapen

8.45 - 9.30 ontbijt  

10.00 - 12.00 extra lange yin yogales met yoga nidra

12.00 - 13.00 opruimen van de kamers, en opruimen van het huis

13.00 - 14.00 eenvoudige en voedzame vegan lunch

14.30 - 17.00  tijd voor een wandeling rondom het prachtige Zuid Limburgse dorpje Epen. Afhankelijk van de tijd die we hebben wandelen we 1 uur, of wellicht 2 uur of nog meer. Wil je in Epen of omgeving nog een avondmaaltijd nuttigen voor je naar huis rijd? Er is hier volop horeca. Reserveren kan gewenst zijn. In principe eindigt in Epen ons yogaweekend. We zorgen dat je in elk geval een gezonde snack mee kunt nemen voor de terugreis, of je kiest een ander einde van een heerlijk weekend.

  

Wat je mee moet nemen:  

- Een yogamat en eventueel een meditatiekussen. Denk ook aan een deken voor de eindontspanning. Als het weer het toelaat gaan we naar buiten voor de yogales. Houdt hier rekening mee bij wat je mee neemt (aan extra warmte of juist bij extreme zon verkoeling/zonnebrand/hoofddeksel etc).

- Yogakleding, denk ook aan warme sokken en een trui/vest.  

- Wandelschoenen en een broek die vies mag worden (je weet nooit wat je tegenkomt in de heuvels van het mooie Zuid Limburg, heeft het veel geregend dan zijn er veel plassen, modderpoelen etc.). Eventuele regenkleding.   

Om je aan te melden:  

Stuur een mail naar estella@yoga-me.nl. Vermeld dat je mee wilt en geef meteen aan of je alleen wilt komen of met iemand en of je dus een voorkeur hebt qua slaapkamer. Ik doe mijn best aan zoveel mogelijk wensen te voldoen. Wil je persé een 2 persoonskamer samen met je partner/vriend(in) meld je dan zo snel mogelijk aan. Op is op.  

Je ontvangt een inschrijfformulier die je ingevuld terug kunt sturen (geef hier op o.a. dieetwensen en yoga-ervaring aan). Je betaalt de helft van het bedrag om je inschrijving/reservering compleet te maken. De tweede helft betaal je uiterlijk 6 weken voor 15 mei 2020, dus uiterlijk 1 april 2020. Of je betaalt het volledige bedrag in 1 keer. (over betaling en annuleringsvoorwaarden lees je meer in het inschrijfformulier). Pas na (aan-)betaling is je reservering compleet.